Mutluluk Getiren Yenilikler

Stor Perde

Ücretsiz Keşif

Keşif ve ölçü alma süreçlerini ücretsiz olarak yürütüyoruz!

Özel Tasarım

Keşif ve ölçü süreci sonrasında perde tasarımınızı size özel hazırlıyoruz.

Merak ettiklerin için seni arayalım

    Günümüzde hemen hemen her evde, iş yerinde ya da bu gibi çeşitli alanlarda rastladığımız stor perde hem kolay hem de uzun ömürlü kullanımı nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. Kullanıldığı alana bağlı olarak pek çok farklı stor perde çeşitlerine rastlayabilmek mümkün olurken, bu ürünlerin özellikleri değişiklik gösterebiliyor. Güldeko olarak firmamız bu alanda uzun zamandır hizmet veren bir firma olurken, bünyesindeki en yeni ve en kullanışlı stor perde modelleriyle dikkat çekiyor.

    Güldeko tarafından yüzlerce farklı alternatifle müşterilerine sunulan stor perdeler genellikle zincirli ya da yaylı bir mekanizmaya sahip olmasıyla biliniyor. Son derece geniş bir kullanım alanına sahip olan stor perdeler, özel aparatları sayesinde kornişe takılabileceği, korniş olmadan da duvara monte edilerek de kullanılabiliyor. Üstelik bu tür perdelerde tercih edilen kumaş, desen ve renk gibi özellikleri müşteri talebine göre değişebilirken, ayrıca stor perde ölçüleri de yine talebe ya da kullanılacağı alanına göre değişebiliyor.

    Stor Perde Çeşitleri

    Stor perdeler kendi içerisinde bazı özelliklerine göre sınıflandırılabilir. Genel olarak stor perde çeşitleri 5 ayrı grupta sınıflandırılırken, bu gruplar şunlardır;

    • Şekline göre
    • Dokusuna göre
    • Desenine göre
    • Montaj sistemine göre
    • Motorlu sistem uyumuna göre

    Şekline Göre Stor Perde Çeşitleri

    Şekline göre stor perde çeşitleri de kendi içerisinde sınıflandırılabilen perde türlerinden biridir. 4 farklı grupta incelenebilen şekline göre stor perde çeşitleri; yatay, dikey, çiftli ve screen stor perde olarak ifade edilebilir.

    Şekline göre ayrıştırılan stor perde çeşitlerinden bahsetmemiz gerekirse;

    • Yatay Stor Perde: Yatay stor perdeler pek çok farklı mekânda rastlayabildiğimiz perde türlerinden biridir. Stor perde çeşitleri arasında sıklıkla tercih edilen yatay stor perde, adından da anlaşılacağı üzere yatay bir görünüme sahip olan standart perdelerdir.
    • Dikey Stor Perde: Dikey stor perdeler genellikle dikey parçalar halinde tabana kadar uzanan ve kapatıldığında standart bir stor perde görünümü alan perde çeşitlerinden biridir. Modern bir görünüme sahip olan bu perdeler, son yıllarda oldukça dikkat çekmeye başlamıştır.
    • Çiftli Stor Perde: Çiftli stor perdeler tek bir perdede çift mekanizmaya sahip olan perde olarak ifade edilir. Bu tür perdeler iki farklı perdeyi tek bir perdede toplayabilir.
    • Screen Stor Perde: Screen stor perdeler belirli ve özel bir geçirgenliği bulunan saydam görünümlü bir stor perde türüdür. Son derece şık bir görünümü olan bu perdelerin özel ve modern tasarımıyla dikkat çeker.

    Dokusuna Göre Stor Perde Çeşitleri

    Dokusuna göre stor perde çeşitleri 3 farklı başlık altında incelenebilir. Bunlardan kısaca bahsetmemiz gerekirse;

    • Blackout Stor Perde: Kalın bir kumaşa sahip olan ve ışık geçirgenliğini %100 azaltan bir perde türüdür. Karartma stor perde olarak da ifade edilebilen bu perdeler, aynı zamanda 3 katmandan meydana gelen ve tutuşmayan bir dokuya sahiptir.
    • Mat Polyester Stor Perde: Mat renkte polyester kumaştan üretilen stor perde türüdür. Sıklıkla tercih edilen stor perdelerden biri olarak gösterebileceğimiz bu perde, maliyet açısından da daha uygun olmasıyla bilinir.
    • Keten Stor Perde: Keten kumaşla üretilen bir stor perde türüdür. Diğerlerine kıyasla daha sağlıklı olmasıyla bilinen keten stor perde, pek çok farklı alanda rahatlıkla kullanılabilecek perdelerden biridir. Üstelik temizliğinin kolay olması ve son derece kullanışlı olmasıyla en çok tercih edilen perde çeşitleri arasında yer alır.

    Desenine Göre Stor Perde Çeşitleri

    Desenine göre stor perde çeşitleri de ayrıca sınıflandırılabilir. Bu perdeler; baskılı, lazer kesim ve kendinden desenli stor perde olarak 3 gruba ayrılır.

    • Baskılı Stor Perde: Dijital baskı teknolojisi sayesinde kişiye özel olarak üretilebilen stor perde çeşitlerinden biridir. Genellikle çocuk odası, mutfak, ofis ve iş yeri gibi mekanlarda tercih edilir.
    • Lazer Kesim Stor Perde: İlgi çekici bir görünüme sahip olan bu perdeler, lazer teknolojisi ve bu alanda tasarlanmış olan cihazlardan çıkarılan perde çeşitleridir. Bulundukları ortamda son derece şık bir görünüm sunan lazer kesim perdeler, aynı zamanda hassas bir yapıya sahip olmasıyla da bilinir.
    • Kendinden Desenli Stor Perde: Kumaşının kendinden desenli olmasıyla bilinen bu perdeler, genellikle sade ve şık bir perde arayışında olanlar tarafından tercih edilir. Kendinden desenli stor perdeleri pek çok farklı mekânda kullanabilmek de mümkündür.

    Montaj Sistemine Göre Stor Perde Çeşitleri

    Stor perdeler yalnızca dokusuna ya da dikişine göre değil, ayrıca montaj sistemin göre de sınıflandırılabilir. Bu durumda stor perde çeşitleri 3’e ayrılırken, Korniş, Tavan ve Pencere Alanı stor perdelerin montaj sistemine göre çeşitleri olarak ifade edilebilir.

    • Korniş: Stor perdelerin montaj sistemine göre çeşitlerinden biri korniştir. Korniş üzerine monte edilen bu perdeler, kolay bir kullanım imkânı sağlayabilir.
    • Tavan: Stor perdelerin kornişe ya da farklı bir araca değil, direkt olarak tavana monte edildiği montaj sistemi olarak ifade edilebilir. Kornişe kıyasla daha sağlıklı bir monte şekli olduğunu söyleyebilmek mümkündür.
    • Pencere Alını: Pencere alını da yine stor perdelerin montaj sistemi türlerinden biridir. Bu tür perdeler pencere alını adı verilen kısma monte edilir.

    Motorlu Sistem Uyumuna Göre Stor Perde Çeşitleri

    Motorlu sistem uyumuna göre tasarlanan stor perde, elektrikli mekanizmaya sahip olan stor perde türü olarak ifade edilebilir. Bu tür perdeler uzaktan kumandayla belirli bir mesafeden kontrol edilebileceği gibi, akıllı cihazlar üzerine kurulan uygulamalarla da kontrol edilebilir. Üstelik stor perdenin daha kullanışlı, teknolojik ve modern bir tasarıma sahip olmasını da sağlayabilir.

    Stor Perde Modelleri

    Yaşam alanlarının pek çok farklı noktasında rahatlıkla kullanılabilen stor perdelerin pek çok farklı modeliyle karşılaşabilmek mümkündür. Güldeko olarak firmamız bünyesinde de onlarca farklı stor perde kesimi ve modeli bulunurken, müşterilerimizin büyük çoğunluğu tercih ettiği alana ve evinin dekorasyonuna göre bir model tercih ediyor.

    Bu tür perdelerde özellikle de etek kesiminin çeşitliliği dikkat çekebiliyor. Kimi stor perde etek modelleri düz olabiliyorken, kimileri lazer kesim olabiliyor. Farklı etek modellerine sahip olan stor perdeler genellikle salon, oturma odası ya da yatak odası gibi alanlarda tercih edilebiliyor. Bu tür stor perde etek dilimine bazen mutfaklarda da rastlayabiliyoruz. Ofis, hastane gibi çalışma alanlarındaysa daha çok düz stor perde modelleri tercih ediliyor.

    Stor Perde Çekme İpi Çeşitleri

    Stor perde mekanizması genellikle zincirli ya da yaylı olarak karşımıza çıkıyor. Zincirli mekanizmalarda kullanılan stor perde çekme ipi farklı özelliklere ya da modellere sahip olabiliyor. Kimilerinde adından da anlaşılacağı üzere zincir tercih edilirken, kimilerindeyse kurdele olarak tercih edilebiliyor.

    Stor Perde Aparatları

    Stor perdelerin montajı ve kullanımı için bazı aparatlara ihtiyaç duyulur. Bu aparatlara birkaç örnek göstermek gerekirse;

    Metal montaj aparatı ya da ayağı
    Korniş aparatı
    Plastik montaj aparatı
    Zincir aparatı

    Bunlar dışında vida ve dübel gibi montaj için gerekli olan aparatlar da stor perde aparatı olarak değerlendirilebiliyor.

    Stor Perde Avantaj ve Dezavantajları

    Stor perdeler kullanım açısından son derece avantajlı olan perde türlerinden biridir. Genel olarak kullanıcısına sağladığı avantajlarından bahsetmemiz gerekirse;

    • Kullanımı son derece pratiktir.
    • Uzun ömürlü bir kullanım imkânı sunar.
    • Bulunduğu ortamın dekorasyonuna büyük ölçüde katkı sağlayabilir.
    • Stor perde mekanizması motorlu ya da motorsuz olarak üretilebilir.
    • Pek çok farklı model seçeneğine sahiptir.
    • Klasik perdeler gibi yıkamaya gerek olmadan kuru ya da nemli bir bez yardımıyla temizlenebilir.
    • Talep edilen stor perde ebatlarıyla üretilebilir.
    • Toparlandığında fazla yer kaplamaz.
    • Bazı stor perdelerin leke tutmama ve kendi kendini temizleme özelliği bulunabilir.
    • Genellikle ışığı geçirmeyen özellikteki kumaşlardan üretildiği için güneş geçirmeyen stor perde olarak tercih edilebilir.
    • Ortamda kötü ya da kaba bir görüntü sağlamaz.

    Tüm bunları stor perde özellikleri olarak da nitelendirebilmek mümkündür. Stor perdelerin avantajları son derece fazla olurken, bazı dezavantajlarıyla karşılaşabilmek de mümkün olabiliyor. Örneğin;

    • Her ne kadar uzun ömürlü bir kullanım sunsa da zaman içerisinde mekanizmasının bozulması söz konusu olabilir.
    • Mekanizması kırılan stor perdelerin tamirini ya çok zor olur ya da mümkün olmayabilir.

    Stor Perde ile Zebra Arasındaki Farklar

    Stor perde ile zebra perde çoğu zaman birbiriyle karıştırılan iki farklı perde türüdür. Stor perde ve zebra perde arasındaki en bilindik farklarsa şunlardır:

    • Zebra perdeler yatay şeritlerden meydana gelir.
    • Bu şeritlerin bir kısmı güneşi geçirmeyen kumaştan oluşurken, diğer kısmıysa güneş geçiren kumaşlardan oluşur.
    • Stor perdeler genellikle güneşi kesmek için kullanılır ve güneş geçirmeyen perdelerden üretilir.
    • Tek parçadan oluşur.
    • Zebra perdeyi hem gece hem de gündüz kullanabilmek mümkün olurken, stor perdeler genellikle gece kullanılır.

    Stor Perde ile İlgili Merak Edilenler

    Günümüzde çeşitli alanlarda kolay bir kullanım imkanı sunan stor perdelerle alakalı merak edilen pek çok farklı konu bulunur. Bunlardan birkaçına kısaca değinebiliriz. 

    Stor Perde Mahremiyeti Sağlar mı?

    Stor perde, yaşam alanlarındaki mahremiyeti sağlayabilmek adına tercih edilebilecek en ideal perde çeşitlerinden biridir.

    Stor Perde Çıkarmadan Temizlenir mi?

    Perde çeşitlerinde olduğu üzere stor perdelerin temizliği de son derece önemli bir konudur. Günümüzde birçok ev hanımı “Stor perde çıkarmadan temizlenir mi?” sorusuna yanıt arayabiliyor.

    Stor perde temizliği çıkarmadan da gerçekleştirilebiliyor. Bir bez yardımıyla silinerek temizlenmesi mümkün olan bu tür perdeler yoğun kir söz konusu olduğundaysa profesyonel bir destek alınması gerekiyor. Özellikle de stor perde lekesi bez gibi basit bir temizleme yoluyla çıkmayacak olup, uzman firmalar tarafından uygulanabilecek hassas temizleme yöntemine ihtiyaç duyulabiliyor.

    Stor Perde Çeşitleri Nelerdir?
    • Tül stor
    • Kumaş stor
    • Karatma stor
    • Çift mekanizmalı stor
    • Tek mekanizmalı stor
    • Elektrik mekanizmalı stor
    • Screen stor
    • Zebra stor, stor perde çeşitlerine birer örnektir.
    Stor Perde Kullanımı Avantajlı mı?

    Sahip olduğu birçok özellik sayesinde son derece avantajlı bir kullanım imkânı sağlıyor. Örneğin;

    • Dekoratif bir yapıya sahip olması,
    • Uzun ömürlü bir kullanım sunması,
    • Kolay temizlenebiliyor olması,
    • Kumaşının değiştirilebiliyor olması,
    • Elektrikli bir mekanizmayla donatılabiliyor olması, avantajlı bir kullanım sunduğuna işarettir.
    Stor Perdeleri Uzun Yıllar Boyunca Kullanabilmek Mümkün mü?

    Stor perdeler son derece dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan uzun yıllar boyunca kullanabilmek mümkündür. Üstelik zaman içerisinde stor perdenin kumaşını değiştirebilmek de mümkün olduğundan kullanım ömrü uzatılabiliyor.

    Stor Perde Nerelerde Kullanılır?

    Stor perde salon, oturma odası, mutfak, çocuk odası gibi alanların yanı sıra, ofis, iş yeri, otel gibi farklı mekanlarda da kullanılabilir.

    Mutfak için En Uygun Stor Perde Modeli Hangisidir?

    Mutfak, bir yaşam alanının en nemli, en çabuk kirlenen alanlarından biridir. Dolayısıyla bu alan için tercih edilebilecek perdeler de önem teşkil eder.

    Mutfak için en uygun stor perde modeli hakkında kesin bir bilgi verebilmek mümkün değildir. Fakat neme, ısıya ve ateşe dayanıklı bir kumaş yapısına sahip olan stor perdelerin tercih edilmesi önerilebilir. Ayrıca bu perdelerin kolay temizlenebilir olması da önemlidir.

    Stor Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

    Stor perde ölçüleri gerek üretimi gerekse montajı açısından son derece önemli ayrıntılardan biridir. Stor perdeler dış görüntünün açılıp kapanması, ışık dengesinin sağlanması ve iç dekorasyonun tamamlanması gibi konularda önem teşkil ettiğinden, bu gibi önemli bir aracç için doğru bir ölçü almak da son derece önemlidir.

    Stor perde ölçüsü alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bu hususlardan kısaca bahsedecek olursak;

    • İlk olarak stor perde uygulanacak olan pencerenin kenarlardaki duvarlar, zemin ve tavan arasındaki mesafesidir. Ölçüsü alınacak olan stor perdenin kullanım amacına uygun olarak üretilebilmesi için bu husus oldukça önemlidir.
    • İkinci olarak da pencerenin önünde bir kalorifer peteği olup olmadığına dikkat edilmesidir. Ayrıca pencerenin açılan ya da açılmayan kısımları ve bu parçaların kumanda kolları ya da pencerenin altı kısmındaki mermer çıkıntısına da dikkat edilmesi gerekir.
    • Mekanizmalı stor perdeler yatay ya da dikey olarak aynı şekilde hareket ettiğinden hiçbir engele rastlamaması da ayrıca önemlidir. Bu durum, mekanizmalı ya da mekanizmasız tüm stor perdelerin kullanım ömrü ve rahatlığını etkileyen faktörlerden biridir.

    Stor perde için en ölçüsü alırken pencerenin her iki tarafından gizliliği sağlayabilmek adına 10 cm fazla ölçü alınması gerekir. Pencerenin kenarında duvar boşluğunun bulunması durumunda bu fazlalığı 20 cm olarak alabilmek de mümkündür.

    Stor perdelerde kumaş ebadı mekanizmaya kıyasla yaklaşık her iki taraftan olmak üzere 2’şer cm kadar küçüktür. Montaj gerçekleştirilecek olan alana göre ilk olarak üst mekanizma ebadının belirlenmesi gerekir. Stor perdenin kumaş ebadı, tespit edilen ebadın sağından ve solundan olmak üzere 2’şer cm kadar küçük olmalıdır.

    Stor perdeler için boy ölçüsü için montaj yapılacak olan tavan ile perdenin kapanacağı yere kadar olan kısmın ölçüsü belirlenmelidir. Sonrasında belirlenen bu ölçüye 15 cm’lik fazlalık pay katılmalıdır. Bu fazlalık paya sarım payı adı verilir. Bu pay sayesinde tamamen kapanan perdede çıplak metal boru görüntüsünün önüne geçilebilir. Kumaş bu boruya 15 cm ile bir tur olarak sarılabilir.

    Pencere ve balkon kapılarının yan yana olduğu alanlar için ihtiyaç duyulan stor perde ölçülerindeyse tek kasa iki perde olarak kapı ve pencere için ayrı ayrı ölçü alınır. Bu durumda pencere ölçüsü için alınan ölçünün bitiş noktasından herhangi bir boşluk bırakmadan kapı ölçüsünün alınması gerekir. Çerçevenin dış kısımları için 10 cm pay bırakılmalıdır.  

    Stor Perde Montajı Nasıl Yapılır?

    Stor perdenin montajı genellikle vidalama yöntemiyle yapılır. Dolayısıyla bu perdelerin montajı için profesyonel bir firmadan destek alınması önerilebilir.

    Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

    Stor perdelerle alakalı merak edilen onlarca farklı konudan bir diğeri de nasıl temizlendiğidir. Stor perdeler temizliği açısından son derece kolay olan perdelerden biridir. Aşırı derece kirli olmayan stor perdeleri kuru ya da nemli bir bez yardımıyla temizleyebilmek mümkündür. Fakat biraz daha kirli olan stor perdelerin yıkanması gerekebilir. Bu gibi durumlarda profesyonel perde yıkama firmalarından yardım alınması önerilebilir.

    Bu temizliği evde kendi imkanlarıyla yapmak isteyenlerinse stor perdeyi yerinden sökmesi gerekir. Su ve sabun yardımıyla, sert temizleyici madde ve kimyasallardan olmadan yıkayabilmesi mümkündür. Yıkama işleminden sonraysa kuru ve yumuşak bir havlu ya da bezle kurulanması gerekir.

    Uzun yıllardır perde sektöründe hizmet veren firmamız Güldeko, müşterilerinin stor perdelerle alakalı her türlü talebini kısa sürede karşılayabilen öncü bir firmadır. Stor perde online sipariş vermek isteyenler için de yardımcı olabilen firmamız, yılların tecrübesiyle sunduğu bu en uygun ve en kaliteli hizmetleriyle %100 müşteri memnuniyeti sağlayabiliyor.

    Siz de ihtiyaç duyduğunuz stor perde siparişleriniz için Güldeko’yu ziyaret edebilir, perdelerle alakalı her alanda profesyonel destek alabilirsiniz.

    Yaşam alanlarınızı stor perdelerle şekillendirmek isterseniz Güldeko’yu ziyaret edebilir, stor perde fiyatları hakkında teklif alabilirsiniz.